Terug naar nieuwsoverzicht
25 mei 2023

Elke donderdag Taalhuisspreekuur bij ContourdeTwern in Hilvarenbeek

Mensen die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen of omgaan met de computer kunnen terecht bij het Taalhuis in de gemeente Hilvarenbeek. CountourdeTwern en de Bibliotheek Hilvarenbeek vormen samen dit loket voor alle vragen over taal. Taalhuiscoördinatoren Geertje Lagendijk en Simone Bazelmans staan elke donderdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur klaar bij ContourdeTwern om inwoners met een vraag over taal, rekenen of digitale vaardigheden te woord te staan.

Inloopspreekuur ContourdeTwern
Tijdens het spreekuur bij ContourdeTwern op donderdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur zal vanaf 4 mei wekelijks het Taalhuis neerstrijken. Geertje Lagendijk vertelt: “ Sinds kort ben ik werkzaam bij ContourdeTwern én ben ik coördinator van Taalhuis Hilvarenbeek. Dat in Nederland zoveel mensen moeite hebben met hun eigen taal, daar was ik me niet van bewust. Gelukkig zijn er in gemeente Hilvarenbeek heel veel mogelijkheden om dit te verbeteren. Graag wijs ik mensen de weg”.

Kast in de Bibliotheek
In de Bibliotheek Hilvarenbeek vind je bij de ingang een kast van Taalhuis Hilvarenbeek. Naast boekjes om te oefenen met taal vind je hier ook boeken in makkelijke taal geschreven. “Aan de leestafel in de foyer van Elckerlyc kun je deze inzien en doorlezen. Ben je lid van de Bibliotheek? Dan kun je deze ook lenen.” Vertelt Simone Bazelmans, programmamaker van Bibliotheek Hilvarenbeek en samen met Geertje Lagendijk, coördinator van het Taalhuis Hilvarenbeek. “Laaggeletterdheid is niet makkelijk te herkennen, vaak worden er allerlei foefjes gebruikt om toch mee te kunnen doen. Echter als deze foefjes niet meer voldoende blijken te zijn en je hierdoor moeite krijgt met bijvoorbeeld het invullen van formulieren of voorlezen aan je (klein) kinderen, weet dan dat je bij het Taalhuis kunt binnenlopen voor hulp”.

Ken jij iemand die moeite heeft met lezen, rekenen of digitale vaardigheden? Ga het gesprek aan en kom samen naar de inloop bij het Taalhuis Hilvarenbeek bij ContourdeTwern op Vrijthof 11.