Terug naar nieuwsoverzicht
22 april 2024

Jongerencentrum Tavenu zet handtekening onder aanpak

Het Taalnetwerk Midden-Brabant is weer een nieuwe partner rijker. Op vrijdagochtend 19 april ondertekende Erik van Ginneken de aanpak ‘Midden-Brabant maakt het duidelijk’, waarmee Jongerencentrum Tavenu zich aansluit bij de missie laaggeletterdheid te bestrijden. Een mooi streven in de maand van de Basisvaardigheden, waarbij alle Taalhuizen in Midden-Brabant extra aandacht vragen voor dit probleem. Naast moeite met taal, gaat het ook over de digitale en rekenvaardigheden.

Ondertekening van de aanpak is belangrijk, want er zijn in regio Midden-Brabant nog altijd veel mensen die lezen, schrijven, rekenen en werken met computer moeilijk vinden: 1 op de 6 mensen vanaf 16 jaar. De organisaties die de aanpak hebben ondertekenen, strijden de komende vier jaar mee tegen laaggeletterdheid. Om dit voor elkaar te krijgen werken alle partners samen aan een aantal afspraken, zoals schrijven in begrijpelijke taal. Daarnaast staat het herkennen van mensen die moeite hebben met basisvaardigheden en doorverwijzen van mensen die hier hulp bij willen naar de Taalhuizen centraal.

De nieuwe aanpak is bedacht door het Taalnetwerk Midden-Brabant, samen met de elf gemeenten. Het Taalnetwerk helpt de organisaties die een handtekening hebben gezet in het uitvoeren van het plan. Ook de aanpak ondertekenen? Neem contact op met het Taalnetwerk: mail naar info@taalhuismb.nl of bel met 088 60 50 60 4.