Ik wil mijn personeel trainen

Het trainen van personeel kan op verschillende manieren:

  • Wilt u uw medewerkers opleiden om een gesprek aan te gaan met laaggeletterden die ze dagelijks in het werk tegenkomen? Bekijk dan hieronder de mogelijkheden voor cursusaanbod.
  • Heeft uw organisatie medewerkers in dienst die moeite hebben om de informatie van uw organisatie te begrijpen, zoals werkinstructies of veiligheidsvoorschriften? Hebben zij mogelijk moeite met lezen, schrijven, rekenen en/of digitale vaardigheden? Kijk dan bij Ik wil mijn laaggeletterde personeel scholen.
Het herkennen en doorverwijzen van laaggeletterden

Herkennen en doorverwijzen van laaggeletterden

De gratis cursus ‘Het herkennen en doorverwijzen van laaggeletterden’ wordt op maat gemaakt. Daarbij zijn de volgende punten belangrijk: wat voor werk doet de organisatie of het bedrijf en op welke manier willen ze laaggeletterdheid bij hun klanten of hun personeel ontdekken.

In de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wat is laaggeletterdheid en wat betekent het?
  • De invloed van laaggeletterdheid op het leven van mensen, bijvoorbeeld geld, gezondheid en werk.
  • Het herkennen van laaggeletterdheid.
  • Wat kunt u doen? En hoe kunnen we u daarbij ondersteunen of hoe kunt u mensen doorverwijzen?

Motiverende gesprekstechnieken

De gratis cursus ‘Motiverende gesprekstechnieken’ is een vervolg op de cursus ‘Het herkennen en doorverwijzen van laaggeletterden’. De cursus geeft adviezen over hoe uw medewerkers een gesprek aan kunnen gaan met uw klanten of met uw personeel.

In de cursus komen deze onderwerpen aan bod:

  • Hoe gaat u het gesprek aan?
  • Waarom vindt u het moeilijk om een gesprek aan te gaan?
  • Hoe kunt u mensen vertellen om iets aan hun probleem te doen?
  • Waarom moet u op een later moment het er nog eens over hebben?

Interesse in een van deze cursussen of in een combinatie hiervan? Neem dan contact op met het Taalnetwerk Midden-Brabant.

Het uitvoeren van de Basismeters

Basismeters zijn handige, praktische tests waarmee uw medewerkers binnen vijftien minuten eenvoudig kunnen achterhalen of iemand (taal)scholing nodig heeft. De Basismeters bestaan uit Taalmeter 1F, Taalmeter 2F, Rekenmeter en Digimeter. In de cursus leren uw medewerkers de Basismeters af te nemen.

Interesse in deze cursus? Of wilt u een combinatie maken van bovenstaande cursussen of een aanbod op maat? Neem dan contact op met het Taalnetwerk Midden-Brabant. Samen met u zoeken we naar de juiste combinatie van cursussen die aansluit bij de wensen van uw organisatie of bedrijf.

Heldere taal

Teksten schrijven, die goed te lezen en te begrijpen zijn door uw lezers, hoe doet u dat? Deze training geeft u praktische handreikingen voor het schrijven van heldere teksten. We gebruiken hierbij eenvoudige taal die geen afbreuk doet aan de inhoud. De workshop duurt 2,5 uur.

In het eerste gedeelte van de workshop krijgen de deelnemers uitleg over het schrijven en vormgeven van duidelijke communicatie. De workshop is interactief. In het tweede gedeelte van de workshop gaan de deelnemers met voorbeelden uit (hun) praktijk aan de slag. De kennis kan direct worden toegepast in de dagelijkse praktijk .

Kosten: vanaf 665 euro (excl. reiskosten). Het maximale aantal deelnemers is 12.

Heeft u interesse in deze workshop? Neem dan contact op met het Taalnetwerk Midden-Brabant.

Contact

Taalnetwerk Midden-Brabant

Contactpersoon: Noesjka van den Heuvel

noesjka@taalhuismb.nl