Veelgestelde vragen

Wat is een Taalhuis?

Bij het inloopspreekuur van het Taalhuis in uw gemeente kunt u terecht met vragen over lezen, schrijven, rekenen en/of werken met de computer. Wij kijken graag samen met u welk aanbod er bij u in de buurt is en wat het beste bij u past. Het Taalhuis is ook een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en met Taalvrijwilligers in gesprek kunnen gaan. Bijvoorbeeld om te oefenen met taal en rekenen. Er zijn lesboeken, duidelijke lees- en luisterboeken en computers met oefenprogramma’s aanwezig.

Voor wie is een Taalhuis?

Het Taalhuis is voor volwassenen die beter willen leren lezen, schrijven, rekenen en/of werken met de computer. Maar we zijn er ook voor Taalvrijwilligers die op zoek zijn naar informatie over taal of voor mensen die graag Taalvrijwilliger willen worden. En daarnaast zijn we er ook voor lokale organisaties en bedrijven die meer willen weten over laaggeletterdheid en het herkennen en doorverwijzen van laaggeletterden.

Wat kost het?

Het Taalhuis is gratis toegankelijk. Gezamenlijk bekijken we welk aanbod het beste bij u past en wat de eventuele kosten hiervoor zijn. Het meeste aanbod wordt gratis aangeboden door de partners.