Terug naar nieuwsoverzicht
29 januari 2024

Vragenuurtje gestart in wijkcentrum Spijkerbeemden in Tilburg

Eind 2023 is het Vragenuurtje gestart in wijkcentrum Spijkerbeemden in Tilburg. Tijdens het Vragenuurtje kunnen bewoners gratis en zonder afspraak binnenlopen voor hulp, advies en (leer)aanbod rondom taal, formulieren invullen, DigiD, computer en smartphone, zorg en welzijn, kinderen en gezondheid, activiteiten in de buurt én nog veel meer.

Persoonlijk en direct hulp
Bezoekers worden ontvangen door een gastvrouw die hen wegwijs maakt en tijd heeft voor een praatje en een kop koffie. Medewerkers en vrijwilligers van verschillende organisaties zijn aanwezig om bezoekers persoonlijk en direct verder te helpen. Ook vindt gelijktijdig de cursus brede basisvaardigheden van het ROC plaats, waar mensen met hun persoonlijke leervraag aan de slag kunnen.

Goed geholpen
Het Vragenuurtje is ontstaan uit een pilot van het Taalhuis Tilburg. De eerste indrukken zijn positief: bezoekers geven aan goed geholpen te zijn en vinden het fijn dat er een plek is waar ze vrijblijvend kunnen binnenlopen. Ook als er niet direct een oplossing is, is het fijn dat iemand luistert en meedenkt. Ook helpt het dat er meerdere organisaties gelijktijdig aanwezig zijn; dat maakt het overleggen en doorverwijzen een stuk makkelijker. Er zijn natuurlijk leerpunten, er is tijd nodig om het Vragenuurtje bekendheid te geven en door te ontwikkelen.

Het goede nieuws is dat de pilot een vervolg krijgt: ContourdeTwern neemt vanaf 1 januari 2024 de coördinatie over van het Taalhuis Tilburg.

Kom langs
Het Vragenuurtje is elke maandag van 13.30 – 15.30 uur in wijkcentrum Spijkerbeemden, Don Sartostaat 4 in Tilburg. In de schoolvakanties is er geen Vragenuurtje. Wil je meer weten? Neem contact op met Anne Appels, via anneappels@contourdetwern.nl of 06 83 02 36 37.

*op de foto zie je Ton. Ton is via het Taalhuis gestart bij de ROC cursus brede basisvaardigheden. Deze cursus wordt tijdens het Vragenuurtje gehouden.