Terug naar nieuwsoverzicht
6 september 2021

Taalhuis Oisterwijk actief op de weekmarkt

Deze maand besteedt het Taalhuis extra aandacht aan lezen, schrijven en computeren. We vragen vooral aandacht voor mensen die dit niet zo goed kunnen. Ook in Oisterwijk is er volop aandacht! Donderdag 2 september stond het Taalhuis Oisterwijk op de markt op de Lind. Bezoekers konden er ervaren hoe het is om niet zo goed te kunnen lezen. Met een VR-bril moest je de weg op het station naar de juiste trein vinden. En dat viel niet mee.

Diep onder de indruk
Wethouder Dankers opende de Week van Lezen en Schrijven door als eerst ervaring op te doen met de VR-bril. Hij gaf aan dat hij de impact van niet zo goed kunnen lezen ervaarde en dat dit diepe indruk op hem maakte. Andere bezoekers waren ook onder de indruk en gaven aan niet te weten dat er zoveel mensen zijn die niet zo goed kunnen lezen en schrijven.
“Nu is het klaar”
Een bezoeker aan ons kraampje vertelde dat lezen en schrijven al jaren een handicap voor hem was. Gelukkig had ie deze lieverd – hij wijst op zijn vrouw – die hem altijd hielp. Toen zijn vrouw zei dat het misschien nu toch wel eens tijd was om hier iets aan te doen, werd hij even stil. En opeens uit het niets zei hij: “Ik heb met Tanja een afspraak gemaakt, ik kom dinsdagmorgen naar je toe in de Tiliander. Nu is het klaar.”
Een geslaagde middag op de markt voor het Taalhuis. Houd de media in de gaten, want we gaan nog meer activiteiten ondernemen. Meer weten over het Taalhuis in Oisterwijk? Bel met Taalhuiscoördinator Tanja: 06 83 61 45 09