Terug naar nieuwsoverzicht
28 maart 2024

Taalhuis Midden-Brabant: “Praat over laaggeletterdheid in de maand april!”

“Ik begrijp de informatie uit de folder van de apotheek nu beter”, zegt Gabriela. Gabriela volgt een taalcursus: “Ik heb nu meer zelfvertrouwen, omdat ik beter kan lezen en schrijven.” Gabriela is niet de enige, meer mensen hebben moeite met lezen, schrijven, rekenen of werken met de computer. Daarom vraagt het Taalhuis deze maand extra aandacht voor laaggeletterdheid. Op verschillende plekken in Midden-Brabant worden activiteiten georganiseerd. Ook bezoekt onze mooie, rode oldtimer Taalhuisbus markten, wijkcentra, scholen en bedrijven in Midden-Brabant.

Activiteiten in april
Je vindt het Taalhuis in de maand april bij weekmarkten, evenementen en bijvoorbeeld op scholen. In heel Midden-Brabant zijn medewerkers van het Taalhuis aanwezig. Van een demonstratie met de VR-bril, woordspelletjes tot een lekker kopje soep. Ook gaat de Taalhuisbus weer op tournee. In én rondom de bus is veel te doen en ervaren. Zoals voorleesactiviteiten, een biebdokter, stoepkrijten en andere doe-activiteiten. En natuurlijk geven de Taalhuismedewerkers informatie en gaan ze in gesprek over het aanbod: cursussen, trainingen en workshops.

Lees wat er waar te doen is, en wanneer: Activiteiten april-actiemaand.

Praat erover
1 Op de 6 Nederlanders heeft moeite met lezen, schrijven of digitale vaardigheden. Het is heel lastig als je niet goed kan lezen, schrijven, rekenen of werken met de computer en je telefoon. Je merkt dit ook in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld als je de uitslag van het ziekenhuis krijgt in een app, je de brief van de gemeente niet begrijpt of een formulier moet invullen. Daarom is het belangrijk om erover te praten. Met familie, collega’s, kennissen, buren, de vader op het schoolplein: praat erover.

Beter leren lezen, schrijven, rekenen of computer?
“Zo fijn dat ik mijn kinderen kan helpen met hun huiswerk”, glundert Gabrielle. Wil jij ook een e-mail kunnen versturen? De kassabon begrijpen? Of voorlezen aan je (klein)kind? Bij het Taalhuis in de buurt helpen wij je graag verder: www.taalhuismb.nl/contact-opnemen.