Terug naar nieuwsoverzicht
17 mei 2022

Gemeente Waalwijk heeft er weer een paar (Digi)Taalhelden bij!

Een afspraak maken bij de gemeente, opzoeken hoe laat de trein gaat of een WhatsApp-bericht sturen met de telefoon. Allemaal dingen waarvoor je een computer óf internet nodig hebt. Voor veel mensen is dit soms lastig. Daarom organiseert ROC een DigiTaalcursus in Waalwijk. Taalhuis Waalwijk organiseerde maandag 16 mei een feestelijke lunch in de Kansenfabriek, waar de cursisten in het zonnetje werden gezet door wethouder Dilek Odabassi en huidige taalheld Eric Brok.

Momenteel leren deze zeven cursisten tijdens de cursus meer over de computer en online mogelijkheden. Hierdoor ontwikkelen ze meer vertrouwen om zelf digitaal zaken te regelen. Volgens Crisje van Leest, docent ROC, is het niet makkelijk om een nieuwe vaardigheid te ontwikkelen of om een bestaande vaardigheid uit te breiden. Deze deelnemers tonen echter doorzettingsvermogen, zij zijn nieuwsgierig en leergierig. Een prachtig voorbeeld van verantwoordelijkheid nemen en van een leven lang leren!

Wethouder Odabasi sprak tijdens de lunch dan ook over het belang van meegaan in de digitale tijd en het werken aan digitale vaardigheden. De wethouder sprak haar dank uit aan de cursisten voor hun moed om hulp te zoeken en daadwerkelijk aan de slag zijn gegaan. Vervolgens werden ze benoemd tot DigiTaalhelden van 2022 van gemeente Waalwijk met een bijbehorende oorkonde. Eric kreeg de eer het stokje over te dragen in de vorm van een mooie bos bloemen, die vervolgens ook zelf een bloemetje in ontvangst mocht nemen. Taalheld Eric is namelijk genomineerd voor de landelijke verkiezing voor Taalheld van 2022.

Wil jij ook werken aan jouw digitale vaardigheden van bijvoorbeeld het ROC? Loop dan eens binnen bij het Taalhuisspreekuur! Elke donderdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur in bibliotheek Waalwijk.