Terug naar nieuwsoverzicht
18 januari 2022

Doe meer met taal

Op de website Doe meer met taal vind je tips hoe je handiger wordt met teksten, ook met de computer. Dat helpt je voor meer succes en plezier op je werk, online of in je gezin.

Tips voor meer plezier met voorlezen.

 1. Begin vroeg met voorlezen.
  Samen een boek lezen met je kind. Dat is heerlijk. Begin al met voorlezen vanaf de geboorte. Want door voor te lezen wordt je kind later beter in taal.
 2. Maak voorlezen samen leuk.
  Bij voorlezen gaat het om het gezellige moment samen. Neem dus de tijd en ga op een rustige plek zitten. Lees het boek eerst zelf een keer, dan weet je wat er komen gaat.
 3. Haal samen gratis boeken bij de bibliotheek.
  Wist je dat kinderen tot 18 jaar gratis boeken kunnen halen bij de bieb? Een leuk uitje samen. En leuk om je kind zelf boeken te laten kiezen. Als je voor de eerste keer komt met je baby, krijg je een gratis BoekStartkoffertje cadeau. Met twee gratis boekjes en tips over voorlezen aan baby’s en peuters.
 4. Speel met je stem.
  Wissel af tussen hard en zacht voorlezen, met een hoge en lage stem, of tussen rustig en net iets sneller. Alleen als het past bij de tekst en het verhaal natuurlijk.

Tips voor een goede sollicitatiebrief

 1. Lees over het bedrijf.
  Lees meer over het bedrijf waar je gaat solliciteren. Dan kun je met jouw brief beter aansluiten bij wat zij zoeken.
 2. Vertel waarom jij die baan wilt.
  Je moet geschikt zijn voor een baan. Maar je moet ook laten zien dat je enthousiast bent. Schrijf dus waarom jij de baan graag wilt hebben. En waarom je het leuk vindt om bij het bedrijf te werken.
 3. Haal fouten uit je brief.
  Je computer controleert je tekst op spelling. Dat is handig. Maar niet altijd genoeg. Wil jij zelf ook beter worden in schrijven zonder fouten? Kom dan naar het Taalhuis. Hier vind je onze locaties >

Bron: Doe meer met taal.