Terug naar nieuwsoverzicht
28 maart 2024

“Als je weet wat het Taalhuis voor jou kan betekenen, kun je zelf de eerste stap zetten”

Als je (beter) wil leren schrijven of lezen kun je terecht bij het Taalhuis in de buurt. Juun de Boer werkt bij het Taalhuis in de gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen. Zij komt veel mensen tegen die graag hulp ontvangen, ook bijvoorbeeld bij rekenen en/of werken met de computer. Taalhuismedewerker Juun: “Op basis van de hulpvraag ga ik op zoek naar bijvoorbeeld een cursus, training of taalmaatje. Sluit dit niet direct aan bij de wensen? Dan kijk ik of ik iets passends kan organiseren.”

Leren bij het Taalhuis
Frank, had zelf ook moeite met lezen en schrijven: “Je moet mensen niet dwingen om hulp te zoeken, maar vertellen dat er hulp is en wat dat inhoudt.” Of je nu wil leren afrekenen in een winkel, voorlezen aan je (klein)kind of een e-mail wil versturen. Bij het Taalhuis helpt Juun graag met allerlei vragen over lezen, schrijven, rekenen en computeren. De hulp kan klein zijn, door te luisteren, mee te denken of informatie te geven. Maar ook kan er samen gezocht worden naar een passende cursus, training of bijvoorbeeld een digi-maatje.

Meer dan alleen leren
“Er zijn heel veel mensen die moeite hebben om goed mee te komen”, valt vrijwilliger Ineke op. Het gaat niet alleen om lezen of schrijven. Ook bijvoorbeeld gezond eten wanneer je het lastig vindt om het etiket in de supermarkt te lezen. “Docent Manja heeft al meerdere mensen geholpen met taal, rekenen en computerles: “Het mooie is dat cursisten niet alleen samen leren. Het gevoel van ergens bij horen en het sociale aspect zijn net zo belangrijk”. Frank vult aan: “Het is fijn om te weten dat je niet de enige bent met dit “geheim.”

Kom langs bij het Taalhuis
Dus heb je een vraag, zoek je hulp of wil je eens praten met Taalhuismedewerker Juun? Loop dan eens binnen bij het Taalhuis in de buurt: www.taalhuismb.nl/contact-opnemen.