Hallo, ik ben Jeanet de Pee. “In september 2023 ben ik gestart als coördinator van de Adviesgroep Duidelijke Taal van het Taalnetwerk Midden-Brabant. Deze adviesgroep bestaat uit vrijwilligers die ervaring hebben met laaggeletterdheid. Zij helpen om teksten duidelijker te maken, zodat iedereen het kan snappen en weet wat hij moet doen”.

“Op dit moment zijn er 14 vrijwilligers die meedoen. Het is een gemotiveerde en diverse groep die samen al verschillende vragen hebben opgepakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het bespreken van brieven van de gemeente Rijen en van een huisartsenpraktijk. Ook kijken we regelmatig naar websites. Kunnen mensen de informatie vinden en is duidelijk wat ze moeten doen? De vrijwilligers komen uit de gemeente Tilburg, Dongen en de ABG- gemeenten.

Het zou mooi zijn als vanuit elke gemeente 1 of 2 mensen meedoen”. Ken jij eventueel iemand die een goede aanvulling kan zijn voor de Adviesgroep? Neem dan contact met me op via advies@taalhuismb.nl of 06 57 08 25 90.

Kort over mezelf: “Samen met mijn gezin woon ik in Tilburg Reeshof. We zijn 15 jaar pleeggezin geweest. Naast mijn baan bij het Taalnetwerk, ben ik redacteur van de website pleegzorg.nl en daarvoor was ik medewerker communicatie bij Sterk Huis. Duidelijke taal vind ik erg belangrijk, omdat het maakt dat mensen elkaar beter begrijpen en er minder misverstanden zijn over bijvoorbeeld regels en brieven die mensen op hun mat of in de mailbox krijgen. Dat maakt het leven en werken voor iedereen prettiger”.