Brabantse Kim genomineerd voor Taalheldenprijs

Het Taalhuis is trots: drie Brabanders, waaronder Kim Doorakkers uit Gilze, zijn genomineerd voor de landelijke Taalheldenprijs van Stichting Lezen en Schrijven. Kim is een bekende binnen het Taalnetwerk Midden-Brabant. Met haar vastberadenheid en openheid over haar leerproces is zij een inspiratie voor velen. Samen met Ad Henraath uit Den Bosch en Mathy Dienders uit Rosmalen vertegenwoordigt zij de provincie Noord-Brabant bij deze bijzondere landelijke verkiezing.
De Taalheldenprijs wordt dit jaar voor de tiende keer uitgereikt en is bedoeld voor volwassenen die op latere leeftijd alsnog beter leren lezen, schrijven, rekenen of omgaan met digitale middelen. Anita Witzier, ambassadeur van Stichting Lezen en Schrijven, verraste de genomineerden persoonlijk bij hen thuis om hen te feliciteren.
“Niemand is te oud om te leren”
Kim Doorakkers begon met leren voor zichzelf, maar vooral voor haar zoon. Ze wil hem laten zien dat je nooit te oud bent om iets nieuws te leren. “Kim is open, krachtig en zet zich enorm in, ook om anderen te motiveren,” aldus een trotse medewerker van het Taalhuis waar Kim ondersteuning krijgt. Kim oefent niet alleen voor zichzelf, maar laat met haar verhaal ook zien dat doorzetten loont.
Landelijke erkenning
De uitreiking van de Taalheldenprijs vindt plaats in juni, in aanwezigheid van H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden, oprichter van Stichting Lezen en Schrijven. De prijs biedt een podium aan mensen die de moedige stap zetten om alsnog te werken aan hun basisvaardigheden. Elk jaar inspireren deze verhalen talloze anderen.
Publieksstem
Naast de juryprijs van €2.500,- is er ook een publieksprijs. Van 2 tot en met 20 juni 2025 kan iedereen stemmen via www.taalheld.nl. Op de website stellen de genomineerden zich voor. Ook Kim deelt daar haar persoonlijke verhaal.
Taalnetwerk trots
Als Taalhuis zijn wij ongelooflijk trots op Kim en op alle andere taalhelden die laten zien dat leren altijd mogelijk is. Hun lef en inzet maken verschil. Taalhuiscoördinator Juun de Boer: “Zij zijn het levende bewijs dat investeren in basisvaardigheden mensen sterker maakt – op het werk, thuis en in het contact met anderen.”