Veel gesproken over laaggeletterdheid in april
In de actiemaand april kwam je het Taalhuis overal tegen. Op de markt, in Wijkcentra, bij de Voedselbank. Op scholen en kinderopvangcentra. Maar ook in de Bibliotheek, supermarkt en bij Kringloopwinkels. In de krant én live in de talkshow-uitzending bij TilbuZz. Er was in alle gemeenten in Midden-Brabant extra aandacht voor laaggeletterdheid.
De foto’s geven een mooie sfeerimpressie van alle acties, ontmoetingen en mooie gesprekken:
Talkshow in het teken van laaggeletterdheid
Mooi dat er zo uitgebereid aandacht was voor laaggeletterdheid en de rol van de Taalhuizen in de regio. Nu weten nog meer Midden-Brabanders dat ze hier terecht kunnen voor beter leren lezen, schrijven, rekenen én werken met de computer. Samen met partners zoals het ROC, ContourdeTwern én de Bibliotheek Midden-Brabant is er een groot aanbod aan trainingen, cursussen en andere manieren om hulp te bieden. Ook steeds meer gemeenten dragen hun steentje bij, zoals de gemeente Goirle; zij schrijven teksten in duidelijke taal. Ervaringsdeskundigen Leo en Benno weten hier alles van. Je hoort er meer over in de aflevering van TilbuZz.
Aflevering TilbuZz over laaggeletterdheid
Praat erover
1 Op de 6 Nederlanders heeft moeite met lezen, schrijven of digitale vaardigheden. Het is heel lastig als je niet goed kan lezen, schrijven, rekenen of werken met de computer en je telefoon. Dit merk je ook in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld als je de uitslag van het ziekenhuis krijgt in een app, je de brief van de gemeente niet begrijpt of een formulier moet invullen. Daarom is het belangrijk om erover te praten. Met familie, collega’s, kennissen, buren, de vader op het schoolplein: praat erover.