Terug naar nieuwsoverzicht
9 juli 2024

Taalhuis Tilburg bezoekt ouderkamer basisschool Hubertus

“Door vragen te stellen kwam het gesprek op gang”, vertellen de Taalhuiscoördinatoren van Tilburg. Op uitnodiging van de ouderkamer van Basisschool Hubertus mocht het Taalhuis Tilburg aanwezig zijn bij de Ouderkamer. De Ouderkamer is een plek waar ouders elkaar kunnen ontmoeten en met elkaar in gesprek kunnen gaan. Iedere woensdagochtend staat een ander thema centraal. “Dit keer was het thema basisvaardigheden.”

Open- en betrokkenheid
Gedurende het gesprek werd steeds duidelijker wat het belang van taal, rekenen en digitale vaardigheden is. Zowel privé als in het werkzame leven. Bijvoorbeeld bij het zoeken naar werk of bij het omgaan met de schoolapp van je kind. Er was ook ruimte om eigen ervaringen te delen. Het groepsgesprek zorgde dan ook voor herkenbaarheid onderling. “Het was mooi om de open- en betrokkenheid van de ouders te zien.”

Laagdrempelige sfeer
Voor ons al coördinatoren van het Taalhuis een mooi moment om informatie geven, het gesprek aan te gaan of wat uitzoekwerk te doen. Ook werd er informatie gevraagd voor bijvoorbeeld familieleden. “Zo spraken we mensen die we anders misschien niet zo snel zouden bereiken. Dankzij de laagdrempelige sfeer én doordat ouders elkaar al kenden ontstonden er mooie gesprekken.” Uiteindelijk ging iedereen naar huis met een Taalhuis goodiebag, met extra informatie om later nog eens terug te kijken. “Met dank aan de ouders, basisschool Hubertus en R-newt Kids!”