Terug naar nieuwsoverzicht
29 september 2020

Spreekuur Geldzaken & Formulieren officieel geopend door wethouder Blankers

Op maandag 28 september opende wethouder Blankers (gemeente Heusden) het nieuwe spreekuur Geldzaken & Formulieren. Vanaf nu is het spreekuur elke week, in de bibliotheek van Drunen.

Elke maandagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur zitten vrijwilligers klaar in de Bibliotheek Drunen. Ze helpen iedereen met geldzaken, formulieren en andere vragen. Vanuit Bijeen Heusden wordt dit al jaren gedaan. Ook in Drunen (gemeentehuis), Vlijmen (buurthuis) en Oudheusden (Kubus) wordt dit spreekuur wekelijks gehouden. Heb je moeite om belangrijke brieven van de overheid te begrijpen? Of heb je moeite met het aanvragen van DigiD? Het nieuwe spreekuur biedt een oplossing. Het nieuwe spreekuur werkt samen met het Taalhuis, voor mensen die meer willen leren over lezen, schrijven, rekenen en computeren.

Samen met een aantal inwoners, netwerkpartners en vrijwilligers was er aandacht voor de start van het nieuwe spreekuur. Wethouder Thom Blankers gaf aan dat het spreekuur belangrijk is voor Heusden. Hij zette de vrijwilligers in het zonnetje en sprak zijn waardering uit voor hun inzet en betrokkenheid.

Het spreekuur werkt vanwege corona op afspraak. Wil je langskomen? Bel even naar het Aanmeldpunt van Bijeen in Heusden: (073) 78 201 78.