Terug naar nieuwsoverzicht
5 oktober 2023

Nieuwe podcastserie: Maak het duidelijk!

Partners van Taalnetwerk Midden-Brabant tekenen de aanpak ‘Midden-Brabant maakt het duidelijk!’, maar wat dan? Hoe gaat een organisatie met de afspraken uit de aanpak aan de slag? Hoe communiceren ze naar inwoners, leerlingen, bewoners en naar hun eigen medewerkers. Schrijven ze duidelijke brieven die iedereen snapt? Herkennen ze signalen van laaggeletterdheid en verwijzen ze dan door naar de Taalhuizen?

Prikkelende fragmenten
In de podcastserie ‘Maak het duidelijk’ gaat Crisje van Leest, docent NT1 en NT2 in gesprek met bestuurders, directeuren, teamleiders en medewerkers die dagelijks met de doelgroep werken. Ze reageren op prikkelende fragmenten en vragen van ervaringsdeskundigen uit o.a. de serie ‘Medeklinkers’ van Omroep Tilburg. Samen over dit thema in gesprek gaan is heel waardevol en levert mooie nieuwe inzichten op.

Alle afleveringen

Aflevering 1
In de eerste aflevering hoor je Linda Elesen, directeur VaVo van Onderwijsgroep Tilburg over hoe zij als school duidelijk communiceren en goed luisteren naar hun leerlingen en ouders.
Luister: https://open.spotify.com/show/6Uy2HxiNuWsNUsRBqmE9fT

Aflevering 2
Peter Kok en Kris Roemers van de Bibliotheek Midden-Brabant zijn te gast in de tweede aflevering van podcastserie ‘Maak het duidelijk!’. Zij gaan in gesprek over de rol van de Bibliotheek bij het (samen)redzamer maken van mensen als het gaat om digitaal erbij horen en meedoen. 
Luister: https://open.spotify.com/episode/3FyFO0tptpKc6TMZnhvJdd

Aflevering 3
Leergeld Tilburg zorgt met vaste inloopspreekuren door heel de stad voor laagdrempelige hulp op maat. Ze zijn altijd dichtbij. Anny
Hoefnagel vertelt in de podcastserie ‘Maak het duidelijk!’ over haar
ervaringen. Hoe ze helpt, de vraag achter de vraag herkent en mensen doorverwijst.
Luister: https://open.spotify.com/episode/5cSimyaIyiGLAQi0DZzzCj

Podcastkanaal
Abonneer je op ons podcastkanaal en beluister straks als eerste de nieuwe afleveringen waarin we in gesprek gaan met Gon Mevis en Anne Appels van ContourdeTwern. En ook met Esmah Lahlah van de gemeente Tilburg.