Terug naar nieuwsoverzicht
10 december 2020

Online ontmoeten en leren met MST | Mensen in beeld houden

De MST Taalschool heeft een vorm van hybride leren ontwikkeld. De Taalschool heeft het mogelijk gemaakt om de taallessen online te organiseren. Wekelijks krijgen leerlingen een digitale les en een klassikale les. Daarnaast introduceert het MST | Mensen in beeld houden een app waarmee het leren van basisvaardigheden online voortgezet kan worden.

Dezelfde richting… een ander spoor
Tijdens de lockdown is het MST op zoek gegaan naar nieuwe mogelijkheden. De MST Present-app maakt het mogelijk om op een laagdrempelige manier met elkaar in contact te blijven en het leren voort te zetten. ‘’Het is een aanvulling op het hybride leren’’, geven de coördinatoren van de Taalschool aan. Tijdens de coronacrisis blijkt de mobiele telefoon van grote betekenis. Via de mobiele telefoon kun je bij mensen ‘aankloppen’. Er is een app ontwikkeld waar de centrale huiskamer en de spreekkamers grafisch zijn nagebouwd. De app is een oplossing om mensen in beeld te houden, in deze nieuwe anderhalvemetermaatschappij. De app is mede mogelijk gemaakt door het Oranjefonds, het stimuleringsfonds van Thebe, de Vincentiusvereniging en het Netwerk DAK. Het Tilburgs bedrijf BlewScreen heeft de app ontwikkeld, hetzelfde bedrijf dat in samenwerking met Taalhuis Tilburg een VR-bril maakte.

Vriendelijk in gebruik, ook als je digitaal minder vaardig bent
De MST Present-app kan je downloaden in de Google Play Store. De app is makkelijk in gebruik, ook voor mensen die niet zo goed kunnen lezen en niet heel handig met de smartphone zijn. Als het de eerste keer niet meteen lukt, dan is het MST er om je te helpen. Op deze manier worden de digitale vaardigheden gestimuleerd. Bezoekers kunnen elkaar treffen in de app, maar ook ondersteund worden met vragen die betrekking hebben op taal- en basiseducatie of maatschappelijke vragen. Belangrijk om te weten is dat er geen gegevens worden opgeslagen!

In contact met cursisten
Femke is op dit moment vaak in de app te vinden: ‘’Ik ben actief als taalmaatje en door de app kan ik in contact blijven met de cursisten. Ik leer mensen beter Nederlands spreken en door de inzet van de app kunnen mensen vanuit huis met mij afspreken. Het is gezellig om elkaar weer te zien en te spreken, zeker de bezoekers en vrijwilligers van het MST die ik lang niet heb gezien.”

De app is geopend van maandag t/m vrijdag tussen 12.00 en 14.00 uur. Neem gerust een kijkje en wie weet zien we elkaar in de MST Present-app. Kijk voor de actuele openingstijden tijdens de feestdagen op onze website: www.menseninbeeldhouden.nl.