Nieuw gezicht bij het Taalnetwerk
Ik ben Ingrid Sweegers en ik werk sinds mei voor het Taalnetwerk Midden-Brabant als coördinator van de aanpak ‘Midden-Brabant maakt het duidelijk’ en de Werkgroep Werkgevers. Ik heb me bij een vorige werkgever aangesloten bij de Taboedoorbrekers. Een club gedreven collega’s die het taboe op laaggeletterdheid wilden doorbreken. Sinds die tijd ben ik het onderwerp laaggeletterdheid altijd blijven volgen. Na een uitstapje bij twee andere bedrijven ben ik nu bij het Taalnetwerk terechtgekomen om me in te zetten voor deze doelgroep.

Voor ‘Midden-Brabant maakt het duidelijk’ adviseer en ondersteun ik de Taalhuiscoördinatoren bij het opstarten van gesprekken met zowel nieuwe als bestaande partners, zodat de aanpak binnen Midden-Brabant op één lijn komt. Samen met de Taalhuiscoördinatoren organiseer ik bijeenkomsten voor het ondertekenen van de aanpak en toewerken naar een borging per partner, zodat er stappen gezet worden naar aanleiding van het ondertekenen. En ga ik er ook voor zorgen dat aandacht voor basisvaardigheden bij de partners op de agenda blijft.

Met de Werkgroep Werkgevers willen we werkgevers ondersteunen bij het verbeteren van de basisvaardigheden op de werkvloer. Ben je geïnteresseerd of deze werkgroep iets kan betekenen voor jouw (mogelijk) laaggeletterd personeel, neem dan contact met me op via ingrid@taalhuismb.nl.