Terug naar nieuwsoverzicht
11 maart 2021

Hulp nodig bij de belastingaangifte?

Vanaf 1 maart kunnen Nederlanders weer digitaal belastingaangifte doen. Dit kan soms lastig zijn. Daarom kunnen mensen voor invulhulp en advies bij hun particuliere aangifte een afspraak maken bij het belastingspreekuur. Hopelijk kan het spreekuur gewoon ín de bibliotheek doorgaan, zo niet dan wordt de afspraak verzet of de hulp telefonisch/digitaal aangeboden. Lid zijn van de bibliotheek is niet nodig en hulp is gratis.

“Ik leer stapje voor stapje de aangifte zelf in te vullen”
Jongeren met een bijbaan. Ouderen die juist niet meer hoeven te werken. Mensen die nog niet zo lang in Nederland wonen. Vigen Arakelian kreeg vorig jaar voor het eerst hulp bij het invullen van de belastingaangifte: “Ik ben best handig met de computer. Maar bij het digitaal invullen van mijn belastingaangifte kan ik wel wat hulp gebruiken. Ik ben altijd bang dat ik een foutje maak. Daarom geeft het mij rust om dit samen met een belastingexpert te doen. Door de aangifte van A tot Z door te lopen, leer ik stapje voor stapje de belastingaangifte zelf in te vullen. Daardoor groeit ook het zelfvertrouwen.” Maar ook mensen die digitaal aangifte doen gewoon lastig vinden kunnen terecht bij het belastingspreekuur in de bibliotheek.

Voor hulp en advies bij de particuliere aangifte kunnen geïnteresseerden terecht het belastingspreekuur in de bibliotheek. Om zeker te zijn van hulp door een belastingexpert is het nodig om een afspraak te maken door een mail te sturen aan Tessa Persijn: tessapersijn@bibliotheekmb.nl of op maandag, woensdag of donderdag te bellen naar 013 – 464 8577.