Terug naar nieuwsoverzicht
2 juni 2021

Belastingspreekuur in coronatijd: toch bijna 200 mensen geholpen met aangifte

Sinds 2016 bieden bibliotheken ieder jaar hulp aan mensen die moeite hebben met het invullen van hun belastingaangifte. Dit jaar waren de bibliotheken nog dicht toen de blauwe envelop bij iedereen op de mat viel.

Gelukkig maakte de regering een uitzondering: bibliotheken en wijkcentra mochten besloten activiteiten aanbieden gericht op de maatschappelijke ondersteuning van kwetsbare personen. Zo konden mensen die hulp nodig hadden in maart en april toch terecht bij de één-op-één belastingspreekuren in de bibliotheek.

De aangifte invullen kan ingewikkeld zijn
Maar liefst 192 inwoners van Midden-Brabant maakten gebruik van het belastingspreekuur in de Bibliotheek Midden-Brabant. Tessa Persijn, specialist basisvaardigheden: “Voor veel mensen is het invullen van de belastingaangifte ingewikkeld. Als je de aangifte een keer samen met een belastingexpert hebt ingevuld, geeft dat veel vertrouwen. Dit helpt ook om zelf beter te werken met de computer en je weg te vinden op internet. Zo vergroten we, samen met de belastingexperts, de zelfredzaamheid van mensen.”

Bekijk hieronder de video die we maakten over het belastingspreekuur in de bieb.