“In onze samenleving moeten we ons zeer bewust zijn van hoe het ontbreken van basisvaardigheden het welzijn van mensen beïnvloedt. Daar kan je echt iets aan doen om het leven van die mensen te veranderen: bij het Taalhuis helpen we je naar het juiste aanbod”.

Hoi! Ik ben Martine Taks. “In de functie van Centraal Coördinator Taalhuis Tilburg ben ik aanspreekpunt voor gemeenten, organisaties en bedrijven namens team Taalhuis Tilburg. Ook help ik mensen tijdens Taalhuisspreekuren in de stad door ze door te verwijzen naar voor hen het meest geschikte aanbod. Ook helpt het Taalhuis organisaties en bedrijven om laaggeletterde klanten te herkennen en hoe ze kunnen helpen door bijvoorbeeld brieven in duidelijke taal te schrijven”.

“Ik woon sinds 2017 in Tilburg samen met mijn vriend en dochter Lola. We zijn samen een creatief gezin dat graag samen naar een voorstelling of museum gaat. Ook zijn we vaak in de natuur te vinden, lekker wandelen met onze hond of kamperen als het weer het toelaat.Ik heb ook een eigen glas-in-lood atelier waar ik zelf hangers en ramen ontwerp en maak, geïnspireerd door de natuur, de actualiteit en vintage elementen. Hiermee sta ik dan op markten of ik verkoop het online via mijn etsy shop StudioTien. Na jaren in de culturele sector te hebben gewerkt, was het tijd voor wat anders. Ik heb een studie Social Work gevolgd en ben begin oktober begonnen voor het Taalnetwerk Midden Brabant als Centraal Coördinator Taalhuis Tilburg”.